Avantajele alegerii unui server VPS

Printre cele mai populare optiuni de gazduire web este serverul VPS. Acesta datorita cresterii sale in performanta si totodata in functionalitate, dezvoltare care este de asteptat sa continue in acelasi ritm ca si pana azi.

Sunt numeroase motive pentru care clientii aleg sa isi gazduiasca site-ul sau aplicatia pe un server virtual. Acestea pornesc de la preocuparile legate de mediul inconjurator pana la capacitatea de dezvoltare rapida a acestei tehnologii si de extindere fara mar probleme a spatiului de stocare si a capacitatii serverului.

Vezi detalii despre serverul VPS care ofera foarte multa stabilitate. Numerosi experti in domeniul IT care sunt specializati pe serviciile de gazduire site sunt de parere ca shared hosting este un pachet de servicii de gazduire web care va disparea de pe piata in urmatorii ani, foarte multe companii vanzandu-si serverele si trecand la tehnologia VPS care este mult mai performanta.

Atunci cand se foloseste un pachet de shared web hosting mai multe site-uri impart practic acelasi server fizic, performanta este net scazuta, deoarece site-ul este afectat direct de ceilalti abonati de pe acelasi server. Practic aceasta problema nu o intalnim pe un server VPS. Serverul de tip VPS ofera mai mult control prin comparatie cu shared hosting.

Un alt beneficiu al optiunii de gazduire pe un server virtual  este faptul ca oricare client poate avea acces total astfel daca doresc instalarea unui pachet de software special nu trebuie sa dicute cu gazda mai intai pentru a sugera sa faca modificarea.

De obicei, serverele fizice sunt optimizate pentru siguranta, iar acest lucru practic inseamna ca unele softwre-uri noi inca netestate, sau care au demonstrat ca sunt sigure 100% nu sunt disponibile in punctul de gazduire.

Un alt avantaj este o distributie mai inspirata a resurselor. Aceste servere de tip VPS sunt considerate varianta de gazduire „verde” datorita faptului ca sunt o tehnologie care reduce foarte mult amprenta de carbon.

De asemenea spre deosebire de serverele dedicate unde toate resursele unui server sunt folosite de un singur client si de cele mai multe ori un singur server este foarte puternic pentru un singur client, in cazul VPS acestea creeaza mai multe medii virtuale de gazduire intr-un singur server fizic.

Astfel resursele sunt distribuite intr-un mod extrem de eficient. Aceste servere VPS sunt astazi tot mai accesibile din punct de vedere financiar.

In perioada de inceput a acestei tehnologii, un server VPS era unul dintre cele mai scumpe solutii de gazduire web de pe piata. Astazi aceste servere VPS reprezinta o solutie tot mai accesibila din punct de vedere financiar, asta in primul datorita evolutiei rapide a tehnologiei.

Ne aflam in punctul in care VPS hosting a devenit o optiune inclusiv pentru site–urile mici care sunt de curand lansate ajungand la preturi foarte accesibile pe luna, comparabile cu pachetele de share hosting.

Este important de inteles ca pretul reprezinta un atuu in mediul acesta al gazduirii web pe piata. De aceea, va sugeram sa va calculati inainte de toate, disponibilitatile financiare lunare si apoi sa faceti alegerea corecta.

Leave a Reply