Comportamentul cainilor

Linsul este o actiune naturala a cainilor. Ei au imprumutat acest comportament prin afectiunea aratata de mame, atunci cand erau pui. Mai apoi, cainii s-ar putea sa va linga pe fata, daca ajung la ea. Altminteri, se vor multumi cu orice alta parte a corpului pe care o prind, precum maini, brate, picioare sau talpi. Alti caini au tendinta de a linge insa mai putin decat altii. Asta nu inseamna insa ca sunt mai putin afectuosi decat altii. Se prea poate insa ca asa sa fi fost invatati atunci cand erau pui.

caineUn alt semnal poate fi atragerea atentiei.Astfel, linsul pe diferite parti ale corpului poate starni din partea stapanului reactii si afectiuni diverse, precum rasul, zambetul, dragalasenia si altele. Se poate ca al vostru caine sa fie plictisit sau insingurat. Ati aparut dumneavoastra si vrea putina atentie. Chiar si atentia negativa poate atrage linsul. Atunci cand un caine vrea atentie, atunci o va cauta indiferent de starea de spirit a stapanului.

Aveti un gust bun. Odata ce cainele va atins cu limba, s-ar putea sa realizeze ca pielea umana are un gust ciudat, poate usor sarat. Iar cainilor, se stie, le place orice are un gust interesant. In plus, linsul este si modul lor de a explora si descoperi lumea. In cele din urma, si dumneavoastra faceti parte din ea.
Nu in ultimul rand, poate fi vorba doar despre instinctul primar. Atunci cand lupii si, uneori, cainii aflati in salbaticie, se intorc la propriii pui dupa o partida de vanatoare sau dupa masa, regurciteaza masa vanata. Iar puii, prea mici pentru a vana prin propriile forte, ling carnea din jurul gurii adultilor. Se crede asadar ca linsul face parte, pur si simplu, din AND-ul canilor, mostenit din generatii in generatii.

Leave a Reply