Laptop sau calculator?

In momentul in care ai nevoie de un echipament pe care sa il folosesti acasa, in diferite scopuri, cu siguranta atentia ta se va indrepta fie spre un laptop, fie spre un calculator, iar amandoua aceste echipamente vin atat cu avantaje cat si cu dezavantaje pentru tine ca si utilizator.

In cazul in care ai de gand sa iti cumperi un calculator, poti sa gasesti o multime de modele, atat noi, cat si second hand sau refurbished, asa ca ai ce sa alegi.

Acum mai multi ani de zile, toti cei care isi doreau echipamente pentru acasa, indiferent ca vorbim aici de echipamente pentru gamming, sau echipamente care pot sa fie folosite in cu totul si cu totul alte scopuri, optau de obicei pentru calculatoare.

Ei bine, se pare insa ca in ultimii 4-5 ani de zile, lucrurile au inceput sa se schimbe din ce in ce mai mult, astfel ca in prezent, dintre toti cei care isi doresc sa isi cumpere un echipament pentru acasa, opteaza pentru un laptop.

Acest lucru este firesc, pentru ca un laptop poate sa detina in prezent specificatii tehnice impresionante, la fel ca si un calculator, asa ca nu ai nici un motiv pentru care sa nu optezi pentru un laptop.

Plus de asta, poti sa gasesti o multime de laptopuri care sa fie mult mai performante decat calculatoarele, asa ca ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre un asemenea echipament.

Faptul ca un calculator are nevoie de mai mult spatiu de depozitare in interiorul locuintei, poate sa fie iarasi un alt argument favorabil laptopurilor, astfel ca in cazul in care locuiesti intr-un apartament mic de exemplu, atunci cu siguranta nu ai nevoie de un calculator.

In aceasta situatie, un laptop se poate dovedi a fi cea mai buna solutie pentru tine, si cu siguranta vei putea sa gasesti o multime de modele de astfel de echipamente, care sa se incadreze in standardele tale.

Un amanunt important de care trebuie sa tii cont insa atunci cand iti cumperi un laptop, este acela ca ar fi indicat sa iti alegi un echipament care are un display laptop, pentru ca atunci atat imaginile cat si filemele sau clipurile video pe care le vei vedea, vor avea atat o calitate, cat si o claritate incredibila.

Alegerea laptopului ideal insa, poate sa fie o adevarata provocare pentru tine, pentru ca va trebui sa tii cont de mai multe aspecte.

Cu siguranta si suma de bani pe care o ai la dispozitie conteaza, pentru ca daca tu ai de exemplu 1400 de lei, nu are rost sa te gandesti la laptopuri ale caror preturi depaseste 2000 de lei.

Fiecare utilizator de laptop are anumite preferinte in ceea ce priveste brandurile, astfel ca tu poti sa iti alegi un model HP daca esti fan al acestui brand, in timp ce alti utilizatori, poate vor opta pentru modele Dell, Acer sau modele ale altor branduri.

Indiferent pentru ce brand optezi, se pare ca in prezent este mult mai indicat sa iti cumperi un laptop, decat sa optezi pentru un calculator.

Leave a Reply