Proiectarea gardurilor de beton

Toate proiectele rezidentiale si comerciale care folosesc garduri de beton necesita o proiectare initiala. Toate proiectele incep cu un plan. Inainte de a incepe constructia totul trebuie prevazut intr-un plan. Planificarea salveaza timp si bani la sfarsit. Primul lucru care trebuie luat in considerare este scopul principal al constructiei gardurilor de beton. Astfel, trebuie sa stabiliti daca este o constructie de joasa inaltime, un gard de securitate sau pentru a realiza o bariera sonica impotriva mediului exterior.
garduri-de-betonDupa ce scopul proiectului a fost fixat si inteles, trebuie sa mai luati in considerare unele lucruri. In primul rand, trebuie sa vedeti locul in care urmeaza sa dispuneti asezarea gardului. Colturile ascutite sau neuniforme trebuie sa fie redesenate sau adaptate pentru a se potrivi constructiei. De asemenea, trebuie sa verificati ce fel de utilitati exista pe locatia pe care doriti sa amplasati constructia. Prezenta utilitatilor nu reprezinta neaparat o problema insa acestea trebuie localizate si marcate distinct pentru a nu fi deranjate in timpul constructiei. Astfel, inainte de a va apuca de sapat, trebuie sa va asigurati ca toate firele, tevile si structurile ingropate sunt cunoscute si ocolite de constructie. De asemenea, trebuie sa tineti cont de sistemul de drenaj atunci cand proiectati garduri de beton. Apa infiltrata in pamant poate sa constituie o problema majora in cazul in care planul nu este realizat corespunzator. De aceea trebuie sa instalati constructia pentru a permite apei sa curga prin gard atunci cand este nevoie. Un alt factor de care trebuie sa tineti cont la procesul de proiectare se refera la restrictiile privind inaltimea. Astfel, trebuie sa verificati daca aveti dreptul sa construiti garduri de beton de o anumita inaltime in respectiva zona si daca nu intrati in contradictie cu anumite norme de urbanism sau alte reguli specifice. De asemenea, poate fi necesar sa luati o autorizatie de constructie. Deseori, aceasta constructie trebuie aprobata si daca va apucati sa inaltati garduri de beton fara sa aveti aprobarea necesara, poate genera probleme suplimentare. De aceea planurile dumneavoasatra trebuie aprobate si doar apoi constructia poate sa inceapa. Nu trebuie neglijate nici aspectele legate de profilul solului. Daca locatia se afla pe un sol umed sau daca zona a fost sapata in prealabil, atunci solul fundatiei trebuie sa fie inlocuit cu un material mai bun si care este compactat corespunzator. Constructiile pe soluri instabile pot genera instabilitatea fundatiei viitoarelor constructii. De aceea este bine sa va interesati de compozitia solului inainte de a proiecta fundatia.
In final, trebuie sa luati in calcul si problemele legate de acces la santier atat pentru aprovizionare cat si pentru eventualele utilaje care trebuiesc dispuse. De cele mai multe ori este omis locul de depozitare al materialelor si daca luati aceste lucruri poate fi un castig din punct de vedere al banilor si al timpului.

Leave a Reply