Ranking-ul in motoarele de cautare din tari specifice

In lumea SEO (search engine optimization), localizarea este foarte importanta. Motoarelor de cautare le “place” sa intampine utilizatorul cu informatie cat mai relevanta, nu numai pe zona cuvintelor cheie introduse de acesta de la tastatura, dar si din punct de vedere al limbii folosite sau al locatiei (tarii respective, de unde a fost initializata cautarea). Iti doresti optimizare seo Braila pentru site? Intra pe Smartseopack.com.

Imagineaza-ti ca esti un utilizator din Rusia (un vorbitor de rusa deci) care ar obtine numai rezultate in limba egipteana sau chineza, la cautarile pe Google. Acest lucru nu te-ar ajuta catusi de putin, nu-I asa?

Ei bine, exact asta incearca sa evite motoarele de cautare si in primul rand Google, care este cel mai folosit. Un motor de cautare trebuie sa fie capabil sa intoarca rezultate in limba potrivita pentru cel care a initiat cautarea, conform localizarii acestuia.

Multi oameni se intreaba de ce website-urile lor nu obtin un ranking bun pe anumite motoare de cautare, in special daca aceste motoare de cautare sunt localizate in alte tari sau pe alte continente. Probabil, acestia chiar nu stiu ca se afla in alta tara? Nu ei, fizic, ci site-ul pe care il detin.

Ei bine, ar putea sa va surpinda dar multe persoane care detin site-ul nici macar nu stiau ca serverul pe care este gazduit site-ul respectiv ar putea fi localizat in alta tara de pe acelasi continent sau in unele cazuri, chiar pe alt continent. Considerand faptul ca multe motoare de cautare (inclusiv Google) vor determina tara din care initiezi cautarea nu numai bazandu-se pe numele domeniului (ca de exemplu .uk, .au, .de) ci si pe localizarea fizica a website-ului (bazata pe adresa ip), este foarte important unde este localizat hostul tau.

Motoarele de cautare sunt programate sa detecteze caror adrese IP le corespund anumite locatii (tari, continente). Sa spunem de exemplu ca iti doresti un ranking ridicat in Google, pentru afisari in Statele Unite (la cautarile initiate din Statele Unite). Daca nu ai reusi sa obtii un ranking bun in aceasta tara, nu ti-ar face bine deloc daca ai avea site-ul pe un server din Japonia sau din Australia.

Pentru a obtine un ranking bun la cautarile initiate din Statele Unite, trebuie sa ai site-ul gazduit pe un server de acolo si nu din alta parte. Exista un tool pe care il poti folosi foarte usor, pentru a determina localizarea serverelor si anume Website to country Tool. Ceea ce face acest tool, este sa iti permita vizualizarea localizarii in care se afla serverul care iti gazduieste de fapt site-ul.

Nu numai ca iti va spune in ce tara este gazduit site-ul tau, dar te poate ajuta sa determini motivele pentru care website-ul tau nu obtine ranking-uri bune intr-o anumita zona, de care tu esti interesat in mod special sau pe un anumit motor de cautare, pe care ai vrea sa obtii un ranking bun.

Ar putea fi foarte frustrant sa afli ca website-ul tau este gazduit in alta tara, unde nu esti interesat sa fii printre primii in ranking si de aceea este si mai important sa poti afla unde esti localizat, pentru a modifica in consecinta, locul de gazduire.

Leave a Reply