Relatiile la locul de munca

Multe companii mari si mici au reguli dure si clare impotriva relatiilor dintre angajati. Daca este impotriva regulilor, trebuie sa te intrebi daca se merita, sa fii discret si sa te pregatesti pentru orice consecinte.
Mentine buna cuviinta si profesionalismul. O buna practica pentru a mentine afacerea si a trai separat nu inseamna a lasa o relatie romantica sa-ti afecteze calitatea si eficienta muncii. Atunci cand se infiripa o poveste de dragoste la birou, mizele sunt chiar mai mari. Daca exista dovezi ca o poveste de dragoste la birou afecteaza calitatea muncii, atunci o varianta ar fi sa-ti gasesti un alt loc de munca.
Evita sa te intalnesti cu cineva dintr-o pozitie mai inalta sau mai mica. Politica de birou si ierarhia in firma trebuie sa fie respectate in special atunci cand vine vorba de romante de birou. Alegerea unei relatii cu un coleg, mai ales una la un nivel diferit de vechime, ar putea afecta in mod dramatic salariul sau miscarile in cadrul companiei. Evita controlul nedorit si drama prin evitarea intalnirilor cu cei cu care lucrati in mod regulat.
Pastreaza romantismul in afara orelor de lucru. Absolut nicio afisare publica de afectiune la locul de munca nu este permisa. Mentine distanta corespunzatoare si pastreaza actele romantice pentru locatii care nu sunt de multe ori vizitate de alti colegi.
Abordarea problemelor se face dupa orele de program, iar orice dezacorduri personale ar trebui sa fie tratate in afara biroului.
Pregateste-te pentru ce e mai rau. Cadeti de acord la inceputul relatiei asupra modului in care va veti ocupa de o potentiala despartire.

Leave a Reply